Ortodoncija – Ortodont u centru Zagreba dr. Domina Reljanović Protega

ORTODONCIJA

Ne postoji dobna granica za ortodontsku terapiju i nošenje fiksnog ortodontskog aparatića

Lijep osmijeh imperativ je suvremenog čovjeka. Današnje moderno doba ljepotu je postavilo na visoko mjesto u sustavu vrednovanja i ljudskoj komunikaciji i upravo je prekrasan osmijeh najbolji prvi dojam koji možete ostaviti.

Ravni i lijepi zubi su ono što sve veći broj pacijenata želi, a naš zadatak je da im pomognemo to i ostvariti. Grana dentalne medicine koja se bavi ispravljanjem položaja i odnosa zuba u čeljusti te međusobnog odnosa gornje i donje čeljusti naziva se ortodoncija. Cilj ortodoncije nije isključivo estetika i “ravni zubi”, suprotno uvriježenom mišljenju, već su pravilno postavljeni zubi važni za zdravlje čitavog žvačnog sustava, čeljusnog zgloba,mišića i okolnog zubnog tkiva.

mobilni aparatić za zube

Pratite nas na Facebooku

Pravilan položaj zuba u čeljusti te pravilan odnos gornje i donje čeljusti omogućavaju ravnomjeran prijenos žvačnih sila, čime se čuvaju i potporno tkivo zuba i sami zubi od preopterećenja, prekomjernog trošenja i propadanja te se umanjuju ili kompletno uklanjaju problemi u čeljusnom zglobu. Ravne zube lakše je četkati i održavati njihovu higijenu te se tako smanjuje i mogućnost nastanka karijesa i periodontalnih problema.