Estetika lica – Ortodont u centru Zagreba dr. Domina Reljanović Protega

ESTETIKA LICA

Koje estetske tretmane radimo?

Botox

Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum, koji blokira prenošenje signala sa živca na mišić i na taj način sprječava kontrakciju mišića. U posljednjih nekoliko godina koristi se u medicini u liječenju različitih bolesti mišića i živčanog sustava, kao i u terapiji smanjenja pojačanog znojenja u području pazuha.

Upotreba botoxa u estetskoj medicini

Iako se botox u estetskoj medicini koristi svega nekoliko posljednjih godina, već je široko prihvaćen u terapiji uklanjanja i smanjenja bora na licu. Bore lica su posljedica svakodnevnih pokreta mišića i kože lica s ciljem iskazivanja emocija. Kontrakcija i relaksacija mišića posebice je vidljiva na obje strane nosa, između obrva i oko očiju. Injekcijom botoxa blokira se rad željenih mišića rezultirajući smanjenjem neestetskih pokreta lica. Koža tretiranih područja postaje zaglađenija i s manje bora, postižući efekt pomlađivanja. Najbolji rezultati postižu se u gornjoj trećini lica, smanjujući ili čak uklanjajući bore oko očiju, između obrva i na čelu.

Rezultati botoxa se postižu u kratkom vremenu, prvi efekt već nakon 24-48 sati, a jedan tjedan nakon zahvata vidi se konačni rezultat. S obzirom na to da njegov učinak opada tijekom vremena, što ovisi o pacijentu i mjestu aplikacije, tretman bi trebalo ponavljati svakih nekoliko mjeseci. Nakon nekoliko aplikacija, tonus mišića se smanjuje, čime oni postaju sve zaglađeniji, kao i koža poviše njih.

Upotreba botoxa u stomatologiji

Upotreba botoxa u stomatologiji (Botox® ili Dentox® u stomatologiji) je jednostavan nekirurški zahvat. Terapija se sastoji od aplikacije nekoliko malih injekcija botoxa direktno u mišić koji se želi ‘paralizirati’. Blokadom pojedinih mišića lica može se pomoći TMD pacijentima (bruksizam) u smanjenju ponavljanja i snage zagriza. Na ovaj način umanjuje se destruktivni efekt na zube, zubno meso i zglob čeljusti, kao i osjećaj neugode, boli lica i žvačnih mišića. Prednost botoksa je i njegov privremeni efekt, što je važno kod pojačane blokade mišića. Ponavljanje postupka može dovesti i do atrofije mišića i sve rjeđim dolascima na tretmane.

Botox

Fileri hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina je sastavni dio kože, a njen nedostatak dovodi do formiranja bora i nezadovoljavajuće estetike lica. Količina koji se nalazi u koži s godinama se smanjuje te ga je potrebno nadoknaditi unosom umjetnog hijalurona.

Estetski tretmani hijaluronskom kiselinom

Riječ je o injekcijskom tretmanu kojim se u kožu unosi punilo (filer) za uklanjanje bora i prevenciju starenja kože.

U našoj ordinaciji koristimo Juvederm i Restylane filere koji su jedni od najpoznatijih proizvođača filera na svijetu. Riječ je o specijalnom gelu kojem je podloga hijaluronska kiselina, a koja je vrlo slična onoj u našoj koži. Radi se o proizvodu neživotinjskog porijekla, što znači netoksičnom spoju s minimalnim rizikom za alergiju i s minimalnom osjetljivošću kože na mjestu unosa.

Tretmani se mogu prilagoditi svakom pacijentu posebno u skladu s njegovim željama, a rezultati su odmah vidljivi. Gel je proziran i unosi se pod kožu u malim dozama s ciljem povećanja volumena i poboljšanja strukture kože. Također ni na koji način ne remeti mimiku i izgled lica. Na svijetu su Juvederm i Restylane dermalni fileri primijenjeni u preko 10 milijuna zahvata, što pokazuje uspjeh i sigurnost ovih proizvoda.

Trajnost učinka tretmana vrlo je individualna i prosječno traje 6-12 mjeseci, čak i do 18 mjeseci u slučajevima ponavljanja tretmana. Na ovaj način pruža se mogućnost ponavljanja tretmana radi održanja postignutih rezultata.

Hijaluron se koristiti za postizanje efekta pomlađivanja kože, za izravnavanje nabora i bora, povećanje usana i oblikovanja kontura lica. Najčešće  područja korištenja su nazolabijalne brazde (od korijena nosa do kuta usana), glabelarne linije (između obrva), bore oko usta i očiju, no može se koristiti i za druga područja.

Estetika
implantant
Kirurška klješta
Paradontologija
Ljuskice

Pratite nas na Facebooku