Fiksni ortodontski aparati – Ortodont u centru Zagreba dr. Domina Reljanović Protega

FIKSNI ORTODONTSKI APARATI

Najučinkovitija i najčešće korištena metoda rješavanja ortodontskih problema kod odraslih pacijenata

Fiksni aparat sastoji se od prstenova ili tubica koje se postavljaju na prve trajne molare, bravica koje se posebnim ljepilom lijepe na svaki pojedini zub i žičanih lukova koji prolaze kroz središnji utor na bravici. Žičane lukove u slotu (utoru) bravice mogu držati žičane ili gumene ligature i tada govorimo o konvencionalnim ili “klasičnim” bravicama.

fiksni-aparatic-instrumenti

Puno bolja, modernija i za pacijente svakako ugodnija varijanta su samoligirajuće bravice. Kod takvih bravica nema za sluznicu iritirajućih “žičica” ili gumenih ligatura koje zadržavaju naslage hrane i teško ih je pravilno čistiti nego žičani luk u slotu pridržava klip ili “vratašca” koja se otvaraju i zatvaraju. Zbog svojih mehaničkih svojstava, ove bravice smanjuju broj posjeta ordinaciji i skraćuju ukupnu dužinu trajanja terapije. Osim ove osnovne podjele na klasične i samoligirajuće bravice, postoji naravno i podjela na metalne i estetske bravice te na lingvalne koje se lijepe na unutarnju “lingvalnu” površinu zuba i zbog toga su potpuno nevidljive.

damon-optimal-force

mobilni aparatić za zube
Ortodoncija

Pratite nas na Facebooku

gumice

Fiksne aparate (“bravice”) na zube postavljaju (lijepe) isključivo specijalisti ortodonti i njih pacijenti ne mogu sami skinuti. U našoj ordinaciji koristimo isključivo najbolje tehnike i najmodernije materijale tvrtki Ormco (Damon Clear,Ice), American Orthodontics (Empower), Forestadent (QuicKlear) te GAC (InOvation C) te ćemo, ovisno o Vašoj anomaliji i Vašim željama, odabrati sto bi bilo najbolje za Vas.

Upamtite, ortodontski aparati nisu vise samo za djecu, a ono sto ćete dobiti ortodontskom terapijom -prekrasan osmijeh i samopouzdanje, poboljšana harmonija lica, eliminiranje loših navika te zdravlje kompletnog orofacijalnog sustava, zaista nema cijenu.